nieuwe prins der theebukkers

Prins Quirinus ging en Prins Christiannemer kwam.

Op maandag 11 november trapten de Theebukkers een nieuw carnavalsseizoen af met de jaarlijkse prinsverkiezing. In een gezellig gevuld partycentrum De Rank werd Prins Quirinus van Negativo tot Digitalis op ludieke wijze uit zijn ambt ontzet. De bedenkers van zijn afgang hadden alles tot in de puntjes uitgewerkt.

De Raad van Elf had ‘schijt’ aan de lovende woorden die eerder aan het adres van Quirinus werden gesproken. Het was tijd geworden voor verandering en om elf over elf konden zij hun nieuwe Prins in de armen sluiten.

Prins Christiannemer, in het dagelijks leven bekend als Chris vd Berg zal in 2019-2020 de Theebukkers aanvoeren. Als eerste officiële handeling nam hij oud-Prins Q Keizer met drie slagen van zijn scepter op in het Prinsenconvent. Rick van der Lugt werd vervolgens benoemd tot lid van de Raad van Elf. Als laatste werd het thema van de optocht die op zaterdag 22 februari door ’t Bukkersgat trekt onthuld: ‘We bouwe n feessie’

De Theebukkers vieren in 2020 carnaval van vrijdag 21 februari tot dinsdag 25 februari. De officiële start van het jaarlijkse zottenfeest vindt een week eerder plaats op vrijdag 14 februari met de sleuteloverdracht tijdens ‘Prinsjesdag’.