we snappen de cloo nie

De Lier heeft mooie tradities. Zo hebben we in augustus de gondelvaart, in december de lichtjesparade en in februari/maart de jaarlijkse carnavalsoptocht. En dat maakt De Lier wel een heel bijzonder dorp.
Dit keer zijn wij ook van plan om er een bruisende carnavalsoptocht op zaterdag 10 februari van te maken voor de vele toeschouwers, die elk jaar weer van heinde en ver komen om dit gezellige gebeuren te aanschouwen. Want zeg nou zelf, iedereen beleeft er plezier aan, je ziet altijd lachende gezichten!


Op 11 november heeft Prins Sander van Perdikco  het thema voor de leukste optocht van het Westland bekend gemaakt: ‘We Snappen de Cloo nie ’. Dit bij elkaar zijn hopelijk mooie redenen voor jullie om mee te doen aan deze mooie traditie. Hoe meer deelnemers, hoe leuker het is! Dat kan al alleen of met een paar anderen, met een ludieke act, als loopgroep of als praalwagen. Schrijf je z.s.m. in, dat kan tot uiterlijk 2 februari via optocht@theebukkers.nl.

Vermeld hierin je naam, telefoonnummer en emailadres en we nemen contact met jullie op. Mochten jullie nog op zoek zijn naar een kar, bouwruimte of basismaterialen, laat het ons weten dan kunnen wij met jullie meedenken.
Natuurlijk zijn er voor de deelnemers prijzen leuke te winnen,De prijswinnaars in de diverse categorieën worden ‘s middags in de sporthal bekend gemaakt tijdens het Grote Familiecarnaval. De deelnemers krijgen uiteraard gratis toegangskaartjes.
De jury let vooral op uitstraling, originaliteit, duidelijkheid van uitbeelding, afwerking en verzorging. Wanneer je je hebt aangemeld ontvang je een paar dagen voor de optocht verdere details, toegangskaartjes, etc.

We starten om 12:45 uur !

De route loopt traditioneel via VEILINGWEG-KERKLAAN-BLEIJENBURG-HOOFDSTRAAT-SPORTLAAN-VEILINGWEG-SPORTHAL.

Langs het hele traject staan ouders  en kinderen van de optocht te genieten, om het voor iedereen een onvergetelijke middag te maken, hanteren we een aantal veiligheidsregels:

  • Maak je gebruik van een voertuig, denk eraan dat deze verzekerd is, en dat de eigenaar en/of bestuurder zelf verantwoordelijk en aansprakelijk is.
  • De maximale doorgangsafmetingen in o.a. de Hoofdstraat zijn 4.20 meter hoog en 2.50 meter breed.
  • De maximale diameter van de wielen van tractoren etc, mag niet groter zijn dan 1.40 meter.
  • Denk na over eventuele muziek tijdens de optocht, probeer het carnavalesk te houden!
  • De optocht zelf is alcoholvrij. Na afloop van de optocht is er alle tijd en gelegenheid voor een drankje in de sporthal.

Bij vragen en opmerkingen kun je altijd terecht: via optocht@theebukkers.nl of bellen met Michel Wubben,
aanspreekpunt optochtcommissie carnavalsvereniging De Theebukkers, 06- 11453965.
Wij hopen dat wij op jullie originele en verrassende deelname kunnen rekenen!!